SEO nedir ?

Search Engine Optimization, Türkçe karşılığı  Arama Motoru Uygunlaştırma da diyebiliriz.

 

Önemi Nedir ?

İnternet kullanıcılarının %80 arama motoru kullanımında ilk sayfada öteye gitmemektedir. Dolayısı ile hedefe ulaşmak için ilk sayfalarda yer almak büyük avantaj sağlamaktadır.

Seo çalışmaları 3 ana başlıkta incelemek mümkün.

 

İçerik Kelimeleri :

Sayfa içeriğinde kullanılan olan doğru kelimeler arama motorları tarafından değişik algoritmalar ile değerlendirilerek bir süzgeçten geçirirler ve indexlerler. Doğru kelimeleri kullanmak sizi yukarı taşıyarak hedef kitlenize bir adım daha yaklaştırır.

 

Dış Bağlantılar : 

Çoğu zaman (BackLink) yararlı gibi görünse de uygun olmayan içerik veya topluluk sitelerinden sizin içeriğiniz ile alakalı olamyan tavsiye linklerin kullanılması zarar verebilir. Doğru ve ilgili sitelerden gelecek öneriler sizi değerlendirmede yukarı taşıyacaktır.

 

Başlık :

Başlıkta kullanacağınız kelimler kısa ve ilgili konuyu anlatır olmalı.

Uygun başlıklar ilgili içerik bütünlüğü ve dış linklerle desteklenen sayfanız arama motorları tarafından daha yüksek sıralamaya alınacaktır. 

Alan adı yaşı, alanadı, mobil uyumluluk, ssl, robot.txt kullanımı, site haritası, yükleme hız, Stil optimizasyonu gibi ek kriterler yüksek puan alarak web sayfanızın üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

 

Online Seo Test Aracı :

Sitenizin kalite puanını ölçmek için www.seotesteronline.com 'u ziyaret edip sitenizin kalite puan dağılımını inceleyebilrisiniz