Microsoft Outlook 2010 E-Posta Kurulumu

 

Bu yazımızda adım adım resimler ile Microsoft Outlook 2010 (Office2010) üzerinde e-posta adreslerini nasıl kurabileceğimizi anlatacağız.

Resimlerde kullanılan e-posta adresleri tamamen örnek olmaktadır. 

Outlook 2010 programınızı açtıktan sonra karşınıza gelen ekranda sol üst köşeden “Dosya” butonuna tıklamanız ardından “Bilgi” sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. Burada açılan sayfadan Hesap Bilgileri sekmesi altında resimde gördüğünüz üzere “Hesap Ekle” butonuna tıklamanız gerekmektedir.


Hesap Ekle butonuna tıkladıktan sonra karşımıza açılan sayfada aşağıdaki resimde yeşil çizgiler arasına alınmış “Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır” sekmesini işaretleyerek “İleri” butonuna tıklıyoruz.

 

Şimdi açılan sayfamızda en başta bulunan ve resimde yeşil çizgiler arasına alınmış “İnternet E-Posta” seçeneğini işaretli bırakarak “İleri” butonuna tıklamanız gerekmektedir.


Mail Kurulumu anlatımımızın en önemli kısımlarından birisi sunucu ayarlarınızı el ile yapılandırdığınız e-posta ayarları kısmı olmaktadır. Resimde belirtilen şekilde bilgileri doldurmanızı ve “Diğer Ayarlar” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

 

Adınız : İsminiz ve Soyisminiz
E-posta Adresi : mailismi@siteisminiz.com
Hesap Türü : POP3
Gelen Posta Sunucusu : mail.siteisminiz.com
Giden Posta Sunucusu : mail.siteisminiz.com
Kullanıcı Adı : mailismi@siteisminiz.com
Parola : şifreniz


Diğer Ayarlar menüsünde hemen 2.sırada bulunan “Giden Sunucusu” sekmesine tıklayarak Giden sunucusu sekmesi altında yer alan “Giden Sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor.” kutucuğunu işaretliyoruz

 

“Gelen Posta Sunucusu (POP3):” kısmını “110“
“Giden Posta Sunucusu (SMTP):” kısmını “587“

 

“Gelişmiş” sekmesine geçiş yapıp “Teslim” bölümünden postaların sunucuda korunacağı gün sayısını belirtiyoruz. buradaki ayarlar tamen size özel olmalıdır. Çok sık ve yüksek boyutlarda mail alımı yapıyorsanız gün olarak örneğin "2" seçimi yapabilirsiniz, böylelikle aldığınız mailler "2" gün sonra sunucu üzerinden silinmiş olacaktır. Gelişmiş sekmesindeki ayarları yaptıktan sonra “Tamam” butonu ile işleme devam ediyoruz.

 

Şimdi ise hesap ayarları sekmesine geri dönüş yapmış bulunmaktasınız. “Hesap Ayarlarını Sına…” butonuna tıkladıktan sonra kurulum işlemini tamamlamaktasınız. E-posta hizmetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.